Vormingen in regionaal aanbod bij VIAC

Kookcursus - Module 1: Opfrissing van basiskooktechnieken


Kookcursussen

Doelgroep(en)

Verzorgend personeel in gezinnen
Andere (mantelzorgers, vrijwilligers, administratief personeel)

Omschrijving vorming


Er gaat geen dag voorbij of we zijn bezig geweest met koken. Maar we staan echter niet meer stil bij het feit of we onze voedingsmiddelen wel op de juiste manier blancheren, koken, stoven,... Al heel snel denken wij dat we de juiste methodes kennen en toepassen, maar al even snel blijkt dat er toch veel fouten gemaakt worden. Vandaar dat het niet slecht is om de meest dagelijkse toegepaste kooktechnieken nog even op te frissen (blancheren, koken, stoven, braden, stomen, ...).


Doelstelling
De meest dagelijks gebruikte kooktechnieken (blancheren, koken, stoven, braden, stomen, ...) nog eens van dichtbij te bekijken en - de in theorie geleerde - technieken juist leren toepassen.


Inhoud
• Het doel, het nut en de juiste manier van werken in theorie uitleggen
• Een volledig dagmenu klaarmaken waarin alle geziene kooktechnieken aan bod komen en correct worden toegepast.

 


Locatie : Liedekerke (op aanvraag)



Aantal sessies/dagen

1 sessie



Maximum deelnemers

12



terug naar lijst