Vormingen in regionaal aanbod bij VIAC

Kookcursus - Module 2: De voeding van de senior


Kookcursussen

Doelgroep(en)

Verzorgend personeel in gezinnen
Andere (mantelzorgers, vrijwilligers, administratief personeel)

Omschrijving vorming


 De voeding van een gezonde senior verschilt weinig van deze van een gezonde volwassene. Er zal wel aandacht moeten worden besteed aan de gevolgen van de verouderingsprocessen en de wijziging in de leefgewoonten.
 

Doelstelling
Richtlijnen meegeven voor de voeding van de senior.
Samen met de deelnemers voorbeelden voor dagmenu’s opstellen.


Inhoud
• Welke factoren kunnen de voedingswijze beïnvloeden
• Problemen zoals vb de vochtbalans, dehydratatie, …die een invloed kunnen hebben op de voeding.
• De dagelijkse hoeveelheid voedingsmiddelen die een gezonde senior nodig heeft.
• Tips voor de verzorgende om de senior te helpen.
• Aan de hand van al deze kennis wordt een aangepast dagmenu klaargemaakt.

 


Locatie : Liedekerke (op aanvraag)



Aantal sessies/dagen

1 sessie



Maximum deelnemers

12



terug naar lijst