Vormingen in regionaal aanbod bij VIAC

Kookcursus - Module 4: De voeding bij spijsverteringsstoornissen


Kookcursussen

Doelgroep(en)

Verzorgend personeel in gezinnen
Andere (mantelzorgers, vrijwilligers, administratief personeel)

Omschrijving vorming


Heel vaak krijgen senioren last met hun spijsvertering. Daarom is het goed om hier even bij stil te staan en enkele ziekten en aandoeningen van het spijsverteringskanaal te bespreken.
 

Doelstelling
Inzicht krijgen in de spijsverteringsstoornissen bij een senior.


Inhoud
• Wat is ‘verteren’ en ‘verteerbaarheid’?
• Welke factoren kunnen de verteerbaarheid beïnvloeden?
• Korte bespreking van enkele ziekten en aandoeningen van het spijsverteringsstelsel
• Een lijst opstellen met toegelaten en verboden voedingsmiddelen
• Een gewoon dagmenu aanpassen aan een lichtverteerbare voeding.
• Aan de hand van al deze kennis wordt een aangepast dagmenu klaargemaakt.


Locatie : Liedekerke (op aanvraag)



Aantal sessies/dagen

1 sessie



Maximum deelnemers

12



terug naar lijst