Vormingen in regionaal aanbod bij VIAC
Kookcursus - Module 4: De voeding bij spijsverteringsstoornissen
Kookcursussen
Doelgroep(en)
Verzorgend personeel in gezinnenAndere (mantelzorgers, vrijwilligers, administratief personeel)
Omschrijving vorming
Heel vaak krijgen senioren last met hun spijsvertering. Daarom is het goed om hier even bij stil te staan en enkele ziekten en aandoeningen van het spijsverteringskanaal te bespreken.
Doelstelling
Inzicht krijgen in de spijsverteringsstoornissen bij een senior.
Inhoud
• Wat is ‘verteren’ en ‘verteerbaarheid’?
• Welke factoren kunnen de verteerbaarheid beïnvloeden?
• Korte bespreking van enkele ziekten en aandoeningen van het spijsverteringsstelsel
• Een lijst opstellen met toegelaten en verboden voedingsmiddelen
• Een gewoon dagmenu aanpassen aan een lichtverteerbare voeding.
• Aan de hand van al deze kennis wordt een aangepast dagmenu klaargemaakt.
Locatie : Liedekerke (op aanvraag)
Aantal sessies/dagen
1 sessieMaximum deelnemers
12terug naar lijst