Vormingen in regionaal aanbod bij VIAC

Kookcursus - Module 5: Voeding bij ziekten/aandoeningen van hart- en bloedvaten: cholesterolarm dieet


Kookcursussen

Doelgroep(en)

Verzorgend personeel in gezinnen
Andere (mantelzorgers, vrijwilligers, administratief personeel)

Omschrijving vorming


Aandoeningen aan hart- en bloedvaten alsook een teveel aan cholesterol komt zeer vaak voor bij senioren. Een aangepaste voeding kan heel wat problemen voorkomen.


Doelstelling
Inzicht krijgen in een cholesterolarme voeding.


Inhoud
• Wat is cholesterol?
• De gevolgen van cholesterolafzetting.
• Opstellen van algemene richtlijnen voor de cholesterolbeperkte voeding .
• Komen tot een lijst van verboden en toegelaten voedingsmiddelen voor een algemeen voedingspatroon.
• De theorie omzetten in praktijk door een gewoon dagmenu aan te passen aan een cholesterolarm menu.
• Aan de hand van al deze kennis een aangepast dagmenu klaarmaken.

 


Locatie : Liedekerke (op aanvraag)



Aantal sessies/dagen

1 sessie



Maximum deelnemers

12



terug naar lijst