Vormingen in regionaal aanbod bij VIAC
Kookcursus - Module 5: Voeding bij ziekten/aandoeningen van hart- en bloedvaten: cholesterolarm dieet
Kookcursussen
Doelgroep(en)
Verzorgend personeel in gezinnenAndere (mantelzorgers, vrijwilligers, administratief personeel)
Omschrijving vorming
Aandoeningen aan hart- en bloedvaten alsook een teveel aan cholesterol komt zeer vaak voor bij senioren. Een aangepaste voeding kan heel wat problemen voorkomen.
Doelstelling
Inzicht krijgen in een cholesterolarme voeding.
Inhoud
• Wat is cholesterol?
• De gevolgen van cholesterolafzetting.
• Opstellen van algemene richtlijnen voor de cholesterolbeperkte voeding .
• Komen tot een lijst van verboden en toegelaten voedingsmiddelen voor een algemeen voedingspatroon.
• De theorie omzetten in praktijk door een gewoon dagmenu aan te passen aan een cholesterolarm menu.
• Aan de hand van al deze kennis een aangepast dagmenu klaarmaken.
Locatie : Liedekerke (op aanvraag)
Aantal sessies/dagen
1 sessieMaximum deelnemers
12terug naar lijst