Vormingen in regionaal aanbod bij VIAC
Kookcursus - Module 6: Voeding bij ziekten/aandoeningen van hart- en bloedvaten: natriumbeperkt dieet
Kookcursussen
Doelgroep(en)
Verzorgend personeel in gezinnenAndere (mantelzorgers, vrijwilligers, administratief personeel)
Omschrijving vorming
Bij senioren komt vaak hypertensie, oedeem en arteriosclerose voor.
Wat is dit? Wat zijn de gevolgen? Kan de voeding hiervoor aangepast worden?
Doelstelling
Inzicht krijgen in de natriumbeperkte voeding.
Inhoud
• Wat is natrium?
• Wat is de rol van natrium?
• De gevolgen van een zoutbeperking voor ons lichaam.
• Opstellen van algemene richtlijnen voor de natriumbeperkte voeding .
• Komen tot een lijst van verboden en toegelaten voedingsmiddelen voor een algemeen voedingspatroon.
• De theorie omzetten in praktijk door een gewoon dagmenu aan te passen aan een natriumbeperkt menu.
• Aan de hand van al deze kennis een aangepast dagmenu klaarmaken.
Locatie : Liedekerke (op aanvraag)
Aantal sessies/dagen
1 sessieMaximum deelnemers
12terug naar lijst