Vormingen op uw locatie

Hygiëne in de keuken - HACCP


VERNIEUWD

Doelgroep(en)

Kindbegeleid(st)ers kinderdagverblijven - groepsopvang
Onthaalouders - gezinsopvang
Begeleid(st)ers buitenschoolse kinderopvang

Omschrijving vorming


Als er één plaats is waar bacteriën zich naar hartenlust kunnen vermenigvuldigen, dan is het wel de keuken. Deze is een ongelofelijke voedingsbodem voor ongewenste “gasten”, terwijl wij denken dat we toch hygiënisch werken.
Bij volwassenen zal het allemaal wel loslopen, maar bij kleine kinderen is extra opletten de boodschap.


Doelstelling
De deelnemers leren hoe ze optimaal hygiënisch kunnen werken in een keuken.
Ze leren de aandachtspunten kennen.


Inhoud
De wetgeving i.v.m. HACCP uitleggen.
• Vanuit welke hoek kan er mogelijk gevaar opduiken?
• Waarop moet men letten bij de aankoop van voedsel en bij het bereiden van voedsel in het algemeen? Welke zijn de aandachtspunten bij jonge kinderen in het
  bijzonder?
• Hoe kan men op het vlak van persoonlijke hygiëne een bijdrage leveren?
• Is het desinfecteren echt en vaak nodig?




Aantal sessies/dagen

1 sessie



Maximum deelnemers

20



terug naar lijst