Vormingen op uw locatie

Voeding bij spijsverteringsstoornissen


Aan het fornuis - dieetkoken

Doelgroep(en)

Verzorgend personeel in gezinnen
Medewerkers Dienstencheques
Andere (mantelzorgers, vrijwilligers, administratief personeel)

Omschrijving vorming


Voeding vormt de basis van onze gezondheid.
En zolang men gezond is, kan men eten wat men wil. Bij het ouder worden echter, bestaat de kans dat de klant moet overschakelen op een dieet omwille van bepaalde ziekten en aandoeningen. In deze specifieke gevallen moet worden rekening gehouden met welbepaalde voedingsadviezen.


Doelstelling
Inzicht krijgen in de dieetvoeding voor de senior.
Een aangepast dagmenu klaarmaken.


Inhoud
Inzicht krijgen in de spijsverteringsstoornissen bij een senior.
• Wat is ‘verteren’ en ‘verteerbaarheid’?
• Welke factoren kunnen de verteerbaarheid beïnvloeden?
• Korte bespreking van enkele ziekten en aandoeningen van het spijsverteringsstelsel
• Een lijst opstellen met toegelaten en verboden voedingsmiddelen
• Aan de hand van al deze kennis wordt een aangepast dagmenu klaargemaakt.


Groepsgrootte: maximaal 12 personen

Aan het einde van de kookles proeven alle cursisten de klaargemaakte recepten.




Aantal sessies/dagen

1 sessie



Maximum deelnemers

12



terug naar lijst