Vormingen op uw locatie
Voeding bij spijsverteringsstoornissen
Aan het fornuis - dieetkoken
Doelgroep(en)
Verzorgend personeel in gezinnenMedewerkers Dienstencheques
Andere (mantelzorgers, vrijwilligers, administratief personeel)
Omschrijving vorming
Voeding vormt de basis van onze gezondheid.
En zolang men gezond is, kan men eten wat men wil. Bij het ouder worden echter, bestaat de kans dat de klant moet overschakelen op een dieet omwille van bepaalde ziekten en aandoeningen. In deze specifieke gevallen moet worden rekening gehouden met welbepaalde voedingsadviezen.
Doelstelling
Inzicht krijgen in de dieetvoeding voor de senior.
Een aangepast dagmenu klaarmaken.
Inhoud
Inzicht krijgen in de spijsverteringsstoornissen bij een senior.
• Wat is ‘verteren’ en ‘verteerbaarheid’?
• Welke factoren kunnen de verteerbaarheid beïnvloeden?
• Korte bespreking van enkele ziekten en aandoeningen van het spijsverteringsstelsel
• Een lijst opstellen met toegelaten en verboden voedingsmiddelen
• Aan de hand van al deze kennis wordt een aangepast dagmenu klaargemaakt.
Groepsgrootte: maximaal 12 personen
Aan het einde van de kookles proeven alle cursisten de klaargemaakte recepten.
Aantal sessies/dagen
1 sessieMaximum deelnemers
12terug naar lijst